Стела Петришка жъне успех след успех на музикалната сцена

Вече 4 години Стела Петришка пее в музикалната школа VOCAL ACADEMY към Младежки дом – Пазаржик с ръководител Сийка Вълчева. Тя е участвала в много международни и национални конкурси през годините и винаги е отличавана в тройката. Стела е от Панагюрище, но живее в Пазарджик.

Впечатлена съм от гласовите и възможности, от трудолюбието и постоянството ѝ, от стремежа да бъде най-добрата. Благодат е за всеки вокален педагог да работи с нея и аз бях благословена за това бижу“ – споделя ръководителката на вокалната школа.

В последната година, вследствие на пандемията от COVID-19, конкурсите се провеждаха онлайн. Така се проведоха и конкурсите в Беларус и Украйна. Стела се е състезавала с участници от над 70 държави. След предварителна селекция и двамата представители на VOCAL ACADEMY, подали заявка, са допуснати за участие в конкурса. Стела, с почти максимален брой точки, успява да завоюва втори места в своята категория „Песен на роден език“. Много препятствия съпътствали участниците – слънце, вятър, дъжд и буря, както и отложени изпълнения за следващия ден сутринта.

Стела Петришка участва с песента „И аз съм тук“ в раздел „Песен на роден език“. С почти максимален брой точки тя завоюва второ място в своя раздел и получила специални поздравления от членовете на журито. Сийка Вълчева споделя: „Голяма радост беше като публикуваха резултатите!“

Стела прави силно представяне и в Международния конкурс „Вярвай, искай, можеш!“ провел в парк „Ротонда“, Банкя.

Мария Чопаринова

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.