В Попинци Сдружение „На орището” стартира проекта „Промяната започва от мен”

В предстоящите почивни дни Сдружение „На орището” – село Попинци, с Управител Мария Шангова, стартира изпълнението на проект „Промяната започва от мен”, разработен и финансиран по направление „Младежки дейности” на Община Панагюрище. Проектът е изцяло подчинен на основната цел на програмата и кореспондира с 6 от 11-те приоритети на програмата – решаване на конкретни социални въпроси, повишаване на гражданската активност на младежите, насърчаване на доброволческата дейност, утвърждаване на европейски практики, насърчаване на творческите умения и инициативност и екология.

Основната цел, която организаторите са си поставили е осмисляне на свободното време на младите хора от с. Попинци чрез стимулиране на младежката активност, инициатива, предприемчивост и креативност, чрез задълбочаването на разбирането за околната среда и създаване на нагласи за грижа за пространствата за живот, за опазване и защита на природните ресурси.

Всяка събота в месеците юли и август младежите имат възможност да се включат в предвидените по проекта дейности. Ще бъдат запознавани от специалисти в две различни области свързани с екологията и гражданската активност и отговорност. Предвидена е дейност по почистване на пространства в село Попинци и редица творчески занимания.

На 3-ти юли стартира първата от 7-те дейности по проекта, посветена на темата „Кръговрата на боклука”. С интересна информация по темата ще запознае участниците в проекта Евгения Ташева, която е част от екипа на неправителствената организация „За земята“. Тя превръща отпадъците в своя кауза, тъй като те са най-видимата форма на замърсяване, но и всеки може да съдейства за справянето с нея. Вижда в проблема и социалната му страна — там се крият не само токсични рискове за здравето, но и екологична несправедливост към потърпевшите общности, които се намират до мини, сметища, инсинератори или неофициални работилници за “рециклиране” на електронни отпадъци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.