Талантливите деца на Панагюрище бяха наградени в „Звезден клас 2020“

Вчера, 6 юли, в парка на град Панагюрище, от 17:00 часа, се проведе тържествената церемония „Звезден клас 2020“. За девета поредна година се наградиха отличници и победители в различни сфери на науката, изкуството и спорта. За 2020 г. 121 деца бяха възнаградени с решение на консултативна комисия. Малките победители, умело водени от своите ръководители, учители и треньори, получиха отличия за своите успехи.

Основател на церемонията е заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Целта на събитието е да се отдаде нужното внимание на талантливите деца. Те получиха отличие за постигнатите високи върхове в областта на науката, изкуството и спорта, както и признанието за това, че прославят достойно името на Панагюрище. Инициативата и ежегодните церемонии са чест за град Панагюрище, защото мотивират, вдъхновяват и популяризират победите.

„Само този, който дръзне да се бори ще има своя шанс да победи. Не са далечни звездните простори, когато си готов да полетиш.“ Това сподели водещата на събитието актрисата Василка Сугарева.

Празникът откри заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова. Тя сподели:

„Толкова силно се вълнувам, съпреживявам силна, искрена обич, вдъхновение и най-вече вяра – вяра за настоящето и бъдещето на Панагюрище.“

Галина Матанова благодари от името на Община Панагюрище, че за пореден път всички заедно споделиха успехите на звездните деца на Панагюрище. „Скъпи талантливи ученици на Община Панагюрище, днес ние ви аплодираме заслужено за всеки един от успехите, който постигнахте през нелеката 2020 г. и ви благодарим, че не спирате да прославяте не само своето име, своето семейство и своя род, а своя роден край. Благодаря на всички наши гости, благодаря на родителите ви, благодаря с огромен поклон на вашите ръководители, които са част от успехите ви.“

Сред присъстващите на звездната церемония бяха директори и представители на образователни и културни институции, представители на „Асарел Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон Груп“ АД, родители и гости. На всяка церемония Община Панагюрище кани представители на различни фирми и организации. Това са кръстници, които връчват медалите и да отправят своите пожелания към победителите.

Първият кръстник, който връчи медалите беше Лилия Петрова – експерт външна търговия в „Оптикоелектрон Груп“ АД. Тя поздрави децата за високите постижения през 2020 г. в областта на науката. „Изключително се вълнувам и съм изключително щастлива, че мога да бъда тук от името на „Оптикоелектрон Груп“ и да станем част от този празник на младостта, таланта и трудолюбието, на онези, които се трудят и борят и които в крайна сметка успяват.“ Лилия Петрова пожела успех и здраве на младежите и им пожела да се реализират както професионално, така и в личен план.

Втората вълна таланти беше от изявените момичета и момчета в областта „Изкуство“. На тях медалите бяха връчени от Даниел Даскалов – директор на Дирекция „Администрация“ в „Оптикс“ АД. „Страшно се вълнувам, че съм сред толкова много таланти и съм щастлив, че ще мога да се нарека кръстник на толкова талантливи деца.“ Той пожела на младите таланти да продължават да се развиват в посоката, в която са поели. Той благодари на Община Панагюрище, че продължава да осъществява тази традиция – да подкрепя младите таланти и да им дава правилната посока за развитие.

Третият кръстник беше Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД. Тя сподели: „Изключително щастлива съм да съм днес тук сред вас и сред най-големите таланти на Панагюрище.“ Тя им пожела много нови успехи, нови победи, късмет, здраве и щастие.

„За да си победител трябва да си мотивиран, да вярваш, да имаш силна воля, да си готов да извършиш всички трудности и да преминеш през всички препятствия. Самочувствието е задължително, защото подценяването на собствените възможности и негативизмът са огромни пречки. Не е страшно, ако загубиш – страшното е да не продължиш…“ Това бяха част от думите на Василка Сугарева, с които завърши награждаването на звездните таланти.

В края на церемонията децата от „Звезден клас 2020“ поднесоха венци в знак на признателност и преклонение пред паметниците на панагюрските възрожденци и будители Нешо Бончев и Марин Дринов.

Съгласно сключения дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище компанията подкрепя инициативата „Звезден клас“ за насърчаване на децата с изявени дарби от 2012 г. А от 2013 г. фирма „Оптикс“ АД всяка година подкрепя проекта по силата на Дарителски договор. „Оптикоелектрон Груп“ АД също ежегодно се включват в инициативата.

Мария Чопаринова

Запис от предаването на живо на събитието може да гледате тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.