Творчески активности в Музея

Вече два дни Музеят е място не само за история, но и място за творчески изяви. Това е така благодарение на летните занимания за деца, организирани от Исторически музей – Панагюрище.

През вчерашния първи ден, заниманията се проведоха в двора на Природонаучния музей, където малки и големи твориха. Сред дейностите бяха сглобяване на дървени къщички за птици и тяхното оцветяване, декупаж, изработване на хранилки за птици, садене на цветя в импровизирани саксийки, редене на пъзели. Усмивките не слизаха от лицата на децата и веселбата беше на високи ниво.

В днешния втори ден от летните занимания с деца и ученици в Музея участниците се забавляваха в градинката между Тутева и Лекова къща. Малки и по-големи имаха възможност да разгледат двете възрожденски къщи, като научиха малко повече за тяхната история. След това под пелената на прохладната сянка децата рисуваха, изработваха декупаж, възрожденски знамена от плат, редиха пъзели и оцветяваха макети на личности, свързани с Априлската епопея.

„Очакваме Ви и утре, от 10 ч. в двора на Музейния комплекс, където сме Ви подготвили още интересни занимания и забавления!“, обещават организаторите.

Летните занимания с деца и ученици в Музея са част от Общинската програма за лятна работа с деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.