Горно изворово обра наградите в кулинарното състезание в Бъта

Купонът не стихва, вият се майсторски хора

Прекрасна заря, организирана от „Огнена хризантема“, гръмна преди минути за настроение на празнуващите в с. Бъта. А настроението, разбира се, е високо, добре поддържано от качествения оркестър. Вият се дълги и продължителни и майсторски хора на площада в центъра и никой засега няма намерение да се прибира.

Надпяването на сцената бе до към 17.30 часа. Похвали за отлична организация се чуха от изпълнителите. Всеки състав получи паметно магнитче, грамоти имаше за всеки изпълнител, хората бяха почерпени с шницел сандвич, за всички имаше пакетче шарена сол. Сред публиката се видяха познати лица от панагюрската болница, от селата в общината от Стрелча, както и от цялата област.

Някои от читалищата участваха и в кулинарното състезание. Свои трапези с изкусителни ястия бяха подредили домакини от Овчеполци, с. Изворово, общ. Казанлък, с. Алеко Константиново, с. Главиница, с. Лесичово, с. Юнаците, с. Поибрене, с. Величково. Голямата награда за най-вкусна и красиво поднесена шарена сол отиде в с. Горно изворово. На второ място стана с. Лесичово, на трето – с. Поибрене. Дамите от Горно изворово грабнаха първото място и в конкурса за най-красиво подредена маса. Наградите общо бяха девет.

Читалището и кметството обмислят да превърнат надпяването в песенен фолклорен конкурс, съчетан с концертна част, както досега, тъй като с удоволствие виждат огромния интерес на съставите за излизане на бътовската сцена.

Над 1000 човека побра Бъта този ден. Имаше гости, специално дошли на разходка от В. Търново, Ямбол, Пловдив, много хора от Пазарджик, Панагюрище, Момина клисура, дори чак от Сърница.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.