Празникът в Бъта върви с пълна сила

„Празникът на шарената сол“ в Бъта стартира в 10,30 ч. сутринта и продължава и с пълна сила и досега. Краят му се вижда май до полунощ. Като позахладнее започват и масовите хора.

Специален гост на празника беше Стефан Мирев, бивш областен управител, сега избран за депутат в 46-то Народно събрание. Той поздрави домакини и гости и им пожела приятен празник, здраве и късмет. Кметът на селото Георги Александров се беше погрижил за тенти, скари, игри за децата и хубава сцена. 31 състава излязоха на сцената и повечето показаха завидно майсторство, а всички не скриха благодарностите си за отличната организация и прекрасната веселба. Сцената се ръководеше от Мария Кършева, а водещ беше бъдещата журналистка Виктория Манева.

Много емоции предизвика кулинарната изложба. За нея се бяха приготвили гости не само от общината и областта. Всички бяха облечени в народни носии и внимателно проследяваха реакциите на журито. Светлана Илиева, която помним от Дяволската кухня беше председател. Междувременно тя раздаваше автографи с кулинарната си книга. Партнираше й добре познатата майсторка на храни Мария Петришка и студентката от с. Бъта Нели Запрянова.

Очаквайте информация за класацията на журито.

Празникът продължава. На сцената е оркестър „Наздравица“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.