Гонка в гората около Поибрене. Бракониери зарязват возилото и плячка

Ловци от ловно-рибарската дружинка в село Поибрене, служители на ДЛС „Арамлиец“ и ДГС Панагюрище прогониха от поибренската гора група бракониери. Гонката станала в деня на изборите, когато блокадата накарала бракониерите да бягат през глава, зарязвайки джип и ловен инвентар.

Първият сигнал е за движение на съмнителен автомобил в района между Панагюрище и Вакарел. Първи се отзовават от ловно стопанство „Арамлиец“, начело с директора инж. Димитър Павлов. Те локализират местонахождението на бракониерите и известно време ги наблюдават с бинокъл. После тръгват към нелегалните ловци. С горските от Панагюрище и ловците от Поибрене завардват пътищата, през които могат да се измъкнат злосторниците. Подават и звуков, и светлинен сигнал, но извършителите не спират и опитват да избягат с автомобила си. Следва гонка в гората, при която бракониерите изоставят автомобила си и бягат пеша.

инж. Димитър Павлов

При последвалия оглед, в близост до колата е намерен чувал с трупа на сръндак, а в колата са открити документите на почти цяла ловна дружинка.

По непотвърдена информация автомобилът е иззет, а по случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: ЮЗДП

Това не е първи подобен случай в района. Ловно-рибарската дружинка в село Поибрене е една от най-активните в борбата с бракониерите, като миналата година членовете ѝ успяха да заловят двама мъже, които ловували на „фар“. Въпреки активните си действия, те са разочаровани, че често извършителите се измъкват от хватката на закона. 

Източник: slrb.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.