Започва изплащането на финансовото поощрение на деца с изявени дарби от община Панагюрище от сесия юни 2021

Експертно-консултативна комисия, назначена със Заповед № 634/ 26.10.2020 година на кмета на община Панагюрище, оцени и класира исканията за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби от община Панагюрище, подадени в обявения срок през месец юни 2021 година.

Комисията определи общо 169 еднократни финансови поощрения по чл. 17, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби на община Панагюрище за индивидуално или отборно класиране на международно, национално и регионално ниво, разпределени в три области: НАУКА – 8ИЗКУСТВА – 69 и СПОРТ – 92. Общата финансова стойност е 9750 лева.

Пълният списък на отличените деца може да видите тук.

Заповед № 534/19.07.2021 г. – Еднократни финансови поощрения по чл. 17, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби на община Панагюрище за индивидуално и отборно класиране.

От 26 юли започва изплащането на финансовото поощрение. Средствата могат да се получат от родител/настойник срещу представен документ за самоличност, в Център за административно обслужване в Община Панагюрище (партер), гише 1, на 26, 27 и 28 юли 2021 г., от 14:00 до 16:00 часа.

Постъпили са и четири искания за закрила на деца с изявени дарби, за отпускане на национална стипендия по чл. 10 от Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Техните отбори са класирани на призови места на финалите на Държавно Първенство, а децата са отличени с индивидуални награди –част от мерките на програмата по чл. 11, ал. 1 от Наредбата, раздел ІII – МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ, ПРЕДЛОЖЕНИ ОТ МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.