Предложението инж. Л. Гарчев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Панагюрище“ не бе прието от ОбС (видео)

На състоялата се днес, 27 юли, редовна сесия на Общински съвет – Панагюрище бе гласувано предложението на Ротари клуб – Панагюрище да бъде удостоен със звание „Почетен гражданин на Община Панагюрище“ инж. Лука Гарчев. Това бе и първа точка от дневния ред на заседанието.

През страницата ни във Фейсбук предавахме на живо част от заседанието

Преди самото гласуване, председателят на ОбС – Панагюрище Христо Калоянов поясни, че за да бъде прието подобно предложение е необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3 от общинските съветници, които да го подкрепят. След това, общинските съветници приеха гласуването по тази първа точка от дневния ред на заседанието на бъде тайно.

За целта на тайното гласуване беше излъчена комисия в състав – Делчо Радулов (ГЕРБ), Иван Лалов (БСП) и Пепа Филина (СДС).

Всеки от присъстващите общински съветници получи плик и бюлетина, чрез които да изрази своя вот.

След гласуването, преброяването от комисията показа, че гласовете в подкрепа на това инж. Лука Гарчев да бъде удостоен със звание „Почетен гражданин на Община Панагюрище“ са 8. Против предложението имаше 6 гласа, а също 6 общински съветника са гласували с „Въздържал се“.

Тъй като общият брой на подкрепилите предложението общински съветници не достигна нужната квалифицирано мнозинство от 2/3 от гласовете, то не бе прието.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.