Успешно приключи програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2021 в София

На 28.07.2021 г. в град София, Юридически факултет на СУ “Св. Климент Охридски“ програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ на Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с „Фондация “Америка за България” и Асоциация на „Българските лидери и предприемачи“- ABLE официално закри своя шести сезон на академията за стартиращи предприемачи, в която през последните седмици деветнадесет участника се събираха, за да черпят знания, опит и вдъхновение от успели български предприемачи как да построят основите на своя малък бизнес в България.

Деветнадесет участника защитиха своите бизнес планове пред компетентно жури, представлявано от Виолета Недева – програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация Америка за България; Николай Минков – изпълнителен директор „Индустриален клъстер Средногорие“ и Кремена Дервенкова – изпълнителен директор на „Асоциация на българските лидери и предприемачи“ – ABLE.

На представянето на бизнес идеите присъстваха представители на Фондацията, Индустриален клъстер Средногорие,  ABLE и гости.

Идеите на участниците се простираха от Физиотерапия – Превенция и лечение от ново поколение на пациенти страдащи от проблеми и дискомфорт във всички части на тялото предимно гръбначния стълб, България като “HUB” за международни студенти – създаване на повече възможности за международните студенти в българските университети, промотиране на България като образователен HUB чрез квалифицирано образование, Център за Емоционално, Личностно и Артистично развитие „Глас и Гняв“, My Home- изграждане на дигитална платформа за търсене/наемане на жилище”, Център за подкрепа за личностно развитие за деца в предучилищна и училищна възраст, през Продажба на чанти от юта, памук и джуко (юта с памук), които са компоституеми и биораздградими,“ Free the fin” – производство на дрехи и продукти на тема СЪРФ,  „Бонсови поляни“-хижа в сърцето на Люлин планина, Nikov Knives – ръчно изработени ножове, Уелнес Асистент – време за вас и вашето благосъстояние!, Logo Room: Stefan Kanchev – Създаване на галерия-музей, посветен на личността и творчеството на доайена на българския дизайн — Стефан Кънчев, „ШЕН” натурална биоразградима дъвка, “Foodobox”  – намаляване на разхищението на храната като предоставя възможност на хранителните бизнеси да продават продуктите, годни за употреба, но останали в излишък, “YourSongID” – Лична песен с послание, Empower – онлайн платформа, „Арт-център с ателиета за ръчна изработка на изделия“ до Финансово – счетоводни услуги и консултации.

Макар всички бизнес идеи да имат своя потенциал за реализацията и успех, само шест бяха отличени.

Журито класира на първо място – Христина Христова – Бозаджиева с „Бонсови поляни“ – хижа в сърцето на Люлин планина.

Второто място бе поделено между  Дарина Сотирова, която представи своята идея за  „ШЕН” натурална биоразградима дъвка и Ясен Ников с ръчно изработени ножове от Ножарска работилница NIKOV KNIVES.

Трето място бе отредено на Надя Иванова с бизнес план за Финансово – счетоводни услуги и консултации.

Двама участници получиха и поощрителни награди – Габриела Партовска с бизнес идеята си “YourSongID” – Лична песен с послание и  Генади Петров с идеята му за онлайн платформа „Empower”.

Виолета Недева – програмен директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Фондация „Америка за България“  връчи наградите на отличените бизнес проекти.

Индустриален клъстер Средногорие раздаде и сертификати на всички участници за тяхната мотивация и активно участие по време на курса, както и изрази благодарност към всички ментори, които отделиха време и усилия да споделят професионалните си знания и опит с участниците.

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.