Читалище „Искра-1872” в Попинци и тази година се изпълни с любознателни и талантливи деца

При спокойна и творческа атмосфера преминаха заниманията по програма „Лято в библиотеката”. Инициативата е част от общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”. Творческите занимания се проведоха в Детския отдел на библиотеката, където бяха създадени условия за детско творчество и образователни занимания.

Сред дейностите бяха: запознаване с творчеството за деца на автори от Пазарджишкия край, четене на приказки по роли, анализиране на текстове с търсене на поуки, рисуване на любими приказни герои, апликиране с природни материали,  попълване на читателски дневник,  и много полезни и образователни игри, от които децата научиха  важни неща за отпадъците от опаковки и правилното им разделно събиране.

Всички занимания бяха безплатни за децата и с осигурени материали и пособия от читалището. В инициативата „Лято в библиотеката” не пропуснахме да поговорим и да се запознаем с традиционните празници и обичаи на село Попинци и да разкажем за читалищните дейности по издирване, проучване  и опазване на културното ни наследство, както и да отбележим 171 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. В негова чест децата сами подбраха знакови стихотворения от неговото творчество, които прочетоха пред всички, и с гордост споделиха какво са научили и какво знаят за Иван Вазов.

В последния ден от творческите занимания децата се научиха как да подреждат различни видове цветя, като всеки участник  се постара да направи красива цветна аранжировка за вкъщи.

Така, в забавления, творчество и четене преминаха заниманията за деца и ученици по програма „Лято в библиотеката” в читалище „Искра-1872” в село Попинци.

Екипът на читалището благодари  на участниците, които се включиха  в  инициативата и се възползваха от възможността  да осмислят приятно летните си дни с творчество и забавления,  да открият книгите, от препоръчителните списъци за ваканцията и да срещнат нови приятели в библиотеката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.