Стрелча отбеляза своя празник с тържествена програма (видео)

Вечерта на 31 юли, град Стрелча беше подготвил празнична програма по повод празника на общината, който води началото си от традицията за честване на Илинден.

Празникът започна с откриване на фотоизложбата „Стрелча – четири сезона“. Директорът на дирекция „Специализирана администрация“ Мариана Няголова поздрави любителите на фотографското изкуство за техните творения: „Оказва се, че в Стрелча имаме много талантливи творци фотографи. Направихме една компилация от всички фотографии (и от предходна изложба, б.а.) и това се оказа много добра идея. Всички уникални и важни на Стрелча светини и обекти са тук. Нека да бъдат живи и здрави творците и да продължават да творят.“ В изложбата бяха включени и фотоси от членове на Фото клуб „Панагюрище”.

Всички успяха да видят и да се насладят на фотографската изложба, съдържаща в себе си красиви кътчета от средногорския град. Бяха връчени и грамоти на фотографите от Стрелча, участвали в изложбата.

Официалното откриване започна в 19:30 часа на площад „Дружба“. Десетки жители и гости на града очакваха с нетърпение празничния концерт. Гости на Стрелча бяха Стефан Мирев – народен представител от 46-ото Народно събрание и Надя Клисурска – заместник-министър на труда и социалната политика. Те поднесоха своите поздравления по случай празника на града.

Кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов отправи поздравително слово, в което припомни за борбения и непокорен дух на стрелчани във времето. Припомни наскоро извършените реконструкции и инфраструктурни проекти, наред със социалните, културните, образователните и спортните дейности.

„Уважаеми съграждани, нека на този ден заедно да отворим сърцата си за всичко позитивно, да празнуваме единно, нека да изградим нашата Стрелча като достоен град, който е желан за работа и живот – един уютен и достоен дом. Благодаря на всеки един от вас за труда и усилията, които полага да изградим Стрелча като български град с една уникална атмосфера.“

Получени бяха и поздравителни адреси от Иван Васев – областен управител на област Пазарджик, Силвия Георгиева – изпълнителен директор на националното сдружение на общините в Република България и Даниел Панов – председател на управителния съвет на националното сдружение, инж. Делчо Николов – председател на управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД.

И тази година Стрелча спази традицията да връчи почетни грамоти и парична награда на най-младия и най-възрастния жител на града. Най-младата жителка е Радостина Джумайова, родена на 6 юли 2021 г., а най-възрастна е Дона Илиева, която е на 99 години.

Бяха връчени награди на отличените в конкурса за детско творчество и шахматния турнир по програма „Детско лято“. Наградени бяха Дарина Спасова – победител в конкурса за рисунка „Стрелча през детските очи“ и Стефан Георгиев –  победител в шахматния турнир.

Празникът продължи със спектакъла „Стрелча празнува“ с участието на самодейни състави към НЧ „Просвещение-1871“, а след това и празничен концерт.

Вечерта завърши с празнична заря и много положителни емоции. 

Мария Чопаринова

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.