Директорът на „Асарел България Оупън“ съдия в Токио

Директорът на „Асарел България Оупън“ Цветозар Христов в Панагюрище е единственият българин сред 26-те съдии от цял свят, които ръководят мачовете от олимпийския турнир по тенис на маса в Токио. Пред централни медии Христов подчертава радостта си, че тенисът на маса добива все по-голям авторитет в България. „От няколко години правим сериозни постъпления за популяризирането на спорта. Организирахме един огромен турнир в Панагюрище между 2015 и 2019 година. Имахме пет издания, после турнирът спря заради пандемията“, споделя Цветозар и не крие радостта си, че е част от съдийския състав на Олимпиадата, което е била голямата му мечта от поне десет години.

Цветозар Христов беше директор на „Асарел България опън“ през петте години на турнира в Панагюрище, а едновременно с това е председател на Съдийската комисия към БФТМ.

В интервюто си за БНР той определя като „страхотна реклама на спорта“ първата българска олимпийска победа в тениса на маса от 33 години насам на Полина Трифонова. Полина отпадна във втория кръг на олимпийския турнир след загуба от представителка на Монако, която всъщност е японка, Сяосин Ян.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.