Дистрикт гуверньорът на Ротари гостува на панагюрските ротарианци

Дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Ротари Интърнешънъл България Борислав Къдреков гостува на „Ротари клуб” – Панагюрище този вторник, 3 август. Гостът бе придружаван от Той беше придружен от Нина Лискова, асистент ДГ, Зона VII, обхващаща клубовете Велинград, Пазарджик, Пазарджик-Бесапара, Панагюрище и Пирдоп.

В самото начало на визитата, гости и домакини поднесоха венец пред паметника на първия българин-ротарианец Събо Николов в градския парк. Минути по-късно започна и официалната среща, която се състоя в ресторанта на хотел „Каменград“. По традиция, началото на събитието бе дадено с ротарианската молитва.

Дистрикт-гуверньорът Борислав Къдреков представи пред панагюрския Ротари клуб и младите ротарианци от Ротаракт и Интеракт основните цели, които да залегнат в дневния ред на клубовете през настоящата ротарианска година. Гостът представи няколко отправни точки, по които да се работи, а именно – възстановяване на вътреклубния живот и приятелските срещи; клубовете да се увеличат нетно, поне с един човек, за да си гарантират стабилност; грижа за Ротаракт и Интеракт клубовете, което ще е гаранция за бъдещето на организацията. „Правете проекти. Имате отлични отношения с Общината, в синхрон с тях можете да разпознаете нуждите и, какъв да бъде проекта, така, че да се отрази на общността. Не е важно колко имаш, а колко даваш, защото остава това, което си дал“, каза Къдреков.

В края на официалната част на събитието Борислав Къдреков връчи на президента на „Ротари клуб” – Панагюрище Динчо Маринов флагче с темата на ротарианската година „Служим, за да променяме живота“. От името на домакините, Маринов подари на високия гост картина на младата художничка Мария Иванова, ученичка от НХГ „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив, сътворена по време на традиционния Национален пленер „Стефан Чуклев“ организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище.

Дистрикт-гуверньорът връчи флагове на представителите на Ротаракт и Интеракт, и малки подаръци на членовете на борда и част от членовете на клуба.

По време на визитата си в Панагюрище, Дистрикт гуверньорът Борислав Къдреков се срещна с кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Градоначалникът благодари за добрата съвместна работа през годините и увери ръководството на благотворителната организация, че общината ще продължи да си партнира с тях и в бъдеще.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.