102 пейки в парка грейнаха като нови в инициативата „И от мен зависи“ (видео и снимки)

Днес, 12 август, десетки младежи се включиха в инициативата на Община Панагюрище „И от мен зависи“, която те, въоръжени с четки и бои, освежиха пейките, беседките и дървените огради на площадките в Градския парк. Стартът на доброволческото събитие бе даден в 10,00 ч. от зам.-кметът на Община Панагюрище Галина Матанова.

Няма как да не кажа едно огромно „Благодаря!“ на всички, които разпознаха днешната инициатива с много обич към родни ни град, да опитаме да освежим част от парковата мебел и да направим по-уютно пространството за младите хора“, заяви зам.-кметът Матанова.

Тя поздрави и всички присъстващи млади хора с Международния ден на младежта, който се отбелязва днес.

В инициативата се включиха членове на панагюрския „Лео клуб“, младите ни спортни надежди от ХК „Панагюрище“, Клуб по тенис на маса „Панагюрище“ и ФК „Оборище“ – водени от своите треньори, членове на Общинския Младежки парламент, талантите от „Звезден клас“. Умело боравеха с четките и дамите от екипа на г-жа Матанова. Към доброволческото и обществено полезно дело се включиха и граждани, заразени от ентусиазма на младите.

Високият ритъм на работа и настроение бе поддържан и от Стоил Атанасов, който се грижеше за музикалното оформление на събитието.

Счупените пейки и огради на детските площадки бяха ремонтирани. В дейностите по реновиране бяха използвани бои на водна основа, с цел да се избягнат алергични реакции. Общо 102 пейки грейнаха като нови в Парка, а това до кога ще изглеждат добре зависи от техните ползватели, които за жалост не са толкова грижовни, както доказва практиката до сега. Във вид спорт се е превърнало изтръгването на пейките от местата им и пренасянето им до „по-благоприятни“ местоположения. Люпенето на семки и плюенето по алеите е прието за нещо нормално.

Ако всеки се замисля поне малко за действията си и не поврежда това, което някой друг е положил труд и направил, ще направи така, че всички да живеем в едно по-приятно място – в случая Градския парк на Панагюрище.

Събитието бе част от Дните на младежките активности „Участвам, защото е важно!“. През следващите дни то ще продължи и в селата в общината.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.