Мирослав Митев спечели шахматния турнир за Купата на миньора

Мирослав Митев от ШК „Марица – изток Раднево“ спечели първото място в шахматния турнир за Купата на миньора 2021, провел се тази събота 14 август в Панагюрище. Организатор на спортната проява бе Шахматната секция в „Асарел-Медет” АД.

В добро настроение и приятелска обстановка премина и тази година шахматната надпревара. В турнира се включиха състезатели от цяла България – като Плевен, Нова Загора, Пловдив, София, Пазарджик, Асеновград и др.

В генералното класиране подгласници на Мирослав Митев станаха, Кирил Димов от гр. Пазарджик и Спас Георгиев от гр. Плевен. Мирослав Митев получи бонус награда бутилка бърбън от съученика си в НСА „Васил Левски“ Найден Иванов.

В класирането по възрастови групи при 8-годишните златния медал спечели Георги Коев, от Пловдив, сребърен Васил Антонов от Славия и бронз за най-младия състезател на ШК „Оборище“ Мартин Узунов.

При 10-годишнитезлатен медал за Никола Колев от Пловдив, сребърен за Станислав Тошкин от ШК „Асеневци“, бронзов за Денислава Мехтерова от ШК „Оборище“.

Най-оспорвани медалите бяха в групата при 12-годишните, където със злато се окичи Никола Никленов от Пловдив, сребро за Цветина Атанасова от ШК „Асеновец – 2006“, която показа много добра игра, бронз за Атанас Керекчийски – ШК „Оборище“.

При 14-годишните златото спечели Радостин Гагов – ШК „Оборище“, среброто Мариян Гергиминов – ШК „Оборище“, бронз за Иван Димов – Torlino Vimercati трениращ в ШК „Оборище“.

При 16-годишните злато за Николай Шишков от ,ШК „Оборище“, който се представи най-добре от всички местни състезатели, сребро за Димитър Юруков ШК „Оборище“.

Наградите връчи Анна Пелова – почетен гражданин на община Панагюрище, Златният снайпер на България с 16 медала по спортна стрелба от световни и европейски първенства, от които 9 златни. Всички участници получиха стилно изработени подаръци от „Асарел-Медет“ АД, които ще са им скъп спомен от участието в надпреварата. Но това не беше всичко! Благодарение на партньорството на шахматната общност в общината с фондация АРТ Ангел, Илиян Кузманов всички участници получиха поименно и книгата „If you meet Buddha, kill Him! “ с автограф и лично от автора Илиян Кузманов. Това беше първото представяне на книгата издадена на английски език за България, която провокира със заглавието, но всъщност е приятно четиво. Той връчи и специална парична награда на Гинка Юрукова за приноса и за развитие на най-интелектуалния спорт в образователната система на област Пазарджик от фондация АРТ Ангел (200 лв.), СССК на журналистите гр. Пазарджик „Подкрепа“ и СССМО „Подкрепа“ „Асарел–Медет“ АД.

Накрая част от участниците си направиха обща снимка за спомен пред хотел Каменград

Поредното издание на спортната надпревара потвърди за пореден път, че шахматните турнири в гр. Панагюрище са едни от най-очакваните събития, както за възрастни така и за най-малките.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.