Младите хора и читалището – възможност за творчество и споделеност

На 13 август Народно читалище „Искра-1872”, с. Попинци организира информационна кампания и младежки творчески ателиета по приложни изкуства „Младите хора и читалището – възможност за творчество и споделеност”. Инициативата е част от Дните на младежките активности „Участвам, защото е важно!”.

Изработване на цветни гривни на приятелството и рисуване върху камъчета бяха само част от творческите занимания в ателиета по приложни изкуства в читалището.

Гост на събитието беше г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище, която поздрави младите хора на Попинци за тяхната активност и ги насърчи към творчество и споделяне на възможности и идеи, които да бъдат реализирани съвместно с Община Панагюрище.

Г-жа Матанова подари на читалищната библиотека в село Попинци комплект книги – художествена и историческа литература, която да бъде в помощ на младите хора при  запознаване с миналото и настоящето на родния край.

В инициативата младежите и децата имаха възможност да поговорят с читалищния екип за приятелството, толерантността, доброволчеството, благодарността и добрият пример. Да споделят какво им харесва в село Попинци, както и какво не им харесва и биха искали да променят с лично участие.

Така, споделяйки своята тревога, че пейките в беседката на детската площадка в парка на селото са изпочупени от доста време и не могат да се ползват, младежите решиха да инициират доброволческа кампания за закупуване и подмяна на счупените и липсващи дъски.   

Инициатива е изцяло доброволческа и е в обществен интерес на жителите и гостите на селото. Следователно всеки, който реши да се включи, може да ги подкрепи младежите. За съдействие ще бъде потърсен и кметът на село Попинци г-жа Ставрева.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.