„Асарел-Медет“ раздава 208 награди за трудов стаж и професионални постижения

„Асарел-Медет“ АД спази традицията и раздава 208 награди по повод професионалния си празник. Отличията получават определените от своите колеги за най-добър в професията. Заслужени награди получават и тези, които имат 25, 30, 35, 40 и 45 години непрекъснат трудов стаж в компанията и дъщерни дружества. Първи своите награди днес, 18 август, получиха работещите в дирекция „Одит и контрол“, както и отделите „Доставки и логистика“, „Минно инженерство“ и „Строителство“.

Сред тях беше огнеборецът Николай Байряков, който беше отличен за най-добър в професията. „Пожарникар съм от 1989 година. Работил съм на „Медет“, после и в „Асарел“, когато се сформира Аварийно-спасителната служба. Спомням си като днес първия случай, на който трябваше да реагираме. Обадиха се за една къща в село Левски, че се е запалила“, разказа Николай Байряков, който от следващата година ще бъде пенсионер, но признава, че не прави планове за бъдещето. „Без работа няма да остане, ще гледа внуците“, прогнозира ръководителят на асарелската пожарна инж. Красимир Кръстев.

Благодарността си към всички колеги и носителите на отличия изразиха прокуристът на дружеството Галя Костова и инж. Радко Шуманов – заместник-председател на Надзорния съвет на компанията.

Днес следобед, както и през следващите два дни награждаването ще продължи, като този формат бе избран от ръководството заради превантивните мерки срещу пандемията от СОVID-19.

Празничният ден започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от свещеноиконом Атанас Манолов – архиерейски наместник на Панагюрската духовна околия, пред фирмения параклис „Света Богородица Живоприемен източник“. „Нека Бог Ви дари здраве, за да продължите да създавате материални и духовни блага с вашите ръце, сърца и разум“, каза след водосвета отец Атанас Манолов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.