458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени от РЗИ Пазарджик

В изпълнение на обща Заповед на Министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, Заместник-министър председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и Министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков през изминалата седмица в област Пазарджик са извършени 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки от служители на РЗИ Пазарджик, ОД на МВР, ОДБХА и общински администрации. От тях съвместни са 29 проверки. Проверени са заведения за обществено хранене – 101, търговски обекти – 222, нощни заведения – 15, обекти с обществено предназначение – 47, други обекти 73. Връчени са 75 предписания.

Проверките продължават, РЗИ Пазарджик апелира към жителите на област Пазарджик стриктно да спазват противоепидемичните мерки.

Превенцията на COVID-19 включва спазването на дистанция, носенето на маски на закрити пространства, дезинфекция, лична хигиена и имунизация, особено на лица, които още не са се срещнали с вируса, хора от рискови групи – възрастни, с хронични заболявания, хора чийто професии са свързани с много социални контакти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.