Непознат вирус мори деца в Индия

Най-малко 12 деца са починали през изминалото денонощие в северния индийски щат Утар Прадеш от неизвестно вирусно заболяване, предизвикващо треска. Общият брой на жертвите на епидемията от това заболяване е достигнал 68 души в региона, като 40 от тях са деца, съобщи БНР.

По информация на агенция PTI, която се позова на здравните власти на Утар Прадеш, това е само приблизителното число на починалите. Местният департамент по здравеопазване не отчита броя на починалите от треска в частните болници и тези, които са умрели в домовете си, без да потърсят лекарска помощ.

Огнище на вирусното заболяване станаха западните райони на щата Утар Прадеш. Най-голям е броят на заболелите в селските местности в Агра, Матхура и Фирозабад. Заради високата влажност и температурите над нормата броят на заболелите там бързо се увеличава.

В много райони няма място в болниците, за да бъдат хоспитализирани хората със симптоми на вирусна треска. Лекарите са принудени да ги превозват от селата в града и да ги настаняват в клиники, предназначени за болни от коронавирус.

Като основна причина за възникването и разпространението на инфекцията индийските лекари посочват неспазването на санитарни и хигиенни правила, както и пълчищата комари край заблатените водоеми и реките, които пренасят заболяването.

Източник: offnews

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.