Панагюрище ще отбележи 136 години от Съединението със спектакъла „Обичаите на България“ на ансамбъл „Българе“

На 6 септември отбелязваме 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

В Панагюрище, на площад „20-ти април“ от 20:00 часа, годишнината ще бъде отбелязана с празничен спектакъл „Обичаите на България“, представен от Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“.

Спектакълът „Обичаите на България“ прави удивително пътешествие през традициите на българите. В новия си проект хореографът Христо Димитров и неговият ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете.

Невероятни истории, красиви песни, спираща дъха хореография и уникални маски и костюми.

Наред с основния участник – ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на сцената Национална импресарска мрежа извежда едни от своите най-атрактивни артисти: виртуоза на цигулката Атанас Славов, певеца Николай Гурбанов, солистката на НФА „БЪЛГАРЕ“ Албена Вескова и други популярни изпълнители.

По традиция, в Панагюрище, на 2-ри септември от 10:00 часа, с благодарствен молебен и полагане на венци и цветя на паметната плоча на площад „20-ти април, ще бъде отбелязана и 136-та годишнина от избухването на бунта, поставил началото на Съединението.

На тази дата в борческо Панагюрище трима млади и родолюбиви гимназисти дават началото на Съединението на разделената по волята на Великите сили Майка България. И това се случва само 9 години след като Априлци дават живота си и плащайки с кръвта си за Свободата на България.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.