Празничен, вдъхновен и усмихнат 15 септември

Празнично стартира новата учебна година във всички училища и детски градини на територията на община Панагюрище. Тържествата по повод 15 септември бяха присъствени, като преминаха при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.

Най-емоционален денят бе за първолаците – те с трепет и вълнение, а и малко притеснение, прекрачиха за първи път училищния праг. Във всяко училище бе подготвена специална цветна арка, през която те да премината – красиво начало на Пътя им към Знанието.

В ОУ „Проф. Марин Дринов“ първокласниците се събраха в 9,00 ч. в двора на училището. Имаше специално подготвена празнична програма с песни и слова, изпълнена от техни батковци и каки от по-горните класове.

Също в 9,00 ч. започна и празничното откриване на учебната година в СУ „Нешо Бончев“. В 9,30 ч. стартира и тържеството в ОУ „20 април“. В 10,00 ч. бе даден старт на учебната година и в Професионалната гимназия.

Различните випуски присъстваха по различно време в откритите пространства пред училищата.

През тази учебната година осемте общински детски градини ще посрещнат 695 деца, разделени в 30 групи.

Първокласниците, които за първи път ще пристъпят прага на родното училище, са общо 160, разпределени в 10 паралелки: 61 деца – в СУ „Нешо Бончев“, 52 деца – в ОУ „Проф. Марин Дринов“, 32 деца – в ОУ „20 април“, 11 деца – в училището в село Попинци, 4 деца – в училището в село Поибрене.

Преди началото на учебната година всички директори на общинските училища и детски градини заявиха готовността на управляваните от тях образователни институции за новата учебна година: създадена е организация за ограничаване рисковете от разпространение на COVID-19; осигурени са санитарно-хигиенни условия, съобразени с изискванията на контролните органи; подсигурени са дезинфектанти и предпазни средства; няма недостиг на педагогически специалисти; отоплителният есенно-зимен сезон е осигурен с гориво и няма проблеми с отоплителните инсталации.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.