Учение на панагюрските огнеборци в седмицата на пожарната безопасност (видео)

В петък, 17 септември, панагюрските пожарникари заедно с доброволното фомирование в общината проведоха съвместно учение-демонстрация. То бе ръководено от гл. инспектор Симеон Симеонов – началник на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Панагюрище.

Преди старта на учението председателят на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков награди с плакет „За принос и заслуги при овладяването на горските пожари през 2021 г.“ доброволното формирование на община Панагюрище. Плакетът беше връчен на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, който благодари на доброволците за важната роля, която изпълняват по време на критични за обществото ситуации.

Грамоти за активно участие в борбата с горските пожари получиха и членове на Доброволно формирование „Община Панагюрище“.

Минути след тази официална част започна и ежегодното учението-демонстрация на панагюрските пожарникари, в което се включи и доброволното формирование към община Панагюрище.

Първата част на демонстрация се проведе в Театъра Дом-паметник. Там сценарият на учението включваше извеждане на пострадал гражданин и указване на първа помощ, както и потушаване на пожар в сградата. Щом пристигнаха на мястото, пожарникарите получиха бързи указания от гл. инсп. Симеон Симеонов. Огнеборците, оборудвани с лични предпазни средства и дихателни апарати, построиха гасителни линии до „горящата” сграда.  Те бързо евакуираха зрителите от сградата, като потушиха възникналия пожар.

След това в района на бившето Лятно кино, огнеборците демонстрираха гасене на леснозапалими течности с прахов пожарогасител. Там като зрители се включиха децата от близката детска градина.

От там точката на събитието се премести на друго място. Демонстрацията продължи с рязане на катастрофирал автомобил и извеждане на пострадал от превозното средство. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.