Около 1 100 ще получат хранителни помощи

От 20 септември 2021 г. Българският Червен кръст започна раздаването на 5 465 тона храни на обща стойност 13 348 650 лв. От хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани, пишат от АСП. Това съобщение обявява началото на разпращането на продуктите из страната, към областните градове, а всяка област има свой график, в който са фиксирани датите на всички общини.

Едночленните и двучленните семейства ще получат о един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства – по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг. Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и 9 вида консерви: зелен фасул, зрял боб; домати, зелен грах; гювеч, говеждо месо; говежди кюфтета; пиле фрикасе и риба. Списъците на подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, която е и Управляващ орган на Оперативната програма.

В област Пазарджик с право на подпомагане са 13169 лица като: 10539 лица от едночленни и двучленни семейства ще получат по един малък хранителен пакет с 15 вида продукти с общо тегло 17,540 кг.; 2630 лица от тричленните и по-големи семейства по един голям хранителни пакет с 15 вида продукти с общо тегло 27,690 кг. Раздаването ще продължи до 30 октомври 2021 година.

Предоставянето на хранителните продукти се извършва, както винаги, от служители и доброволци на БЧК в 18 раздавателни пункта в цялата област. Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни и противоепидемичните мерки.

В Панагюрище раздаването на пакетите ще започне от 5 октомври. От този петък до вторник ще бъдат доставени първите количества продукти, които ще бъдат превозени до Къщичката на БЧК-Панагюрище. Заедно с продуктите от Пазарджик ще донесат и списъците за правоимащите, разработени от Агенцията за социално подпомагане. При раздаването също ще има график по дати. В общината право на хранителни помощи имат около 1 100 жители.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.