Романът „Дълбините на древността“ на Румяна Халачева ще бъде представен в Панагюрище

Романът „Дълбините на древността“ на Румяна Халачева ще бъде представен в Панагюрище на 6 октомври. Място на събитието ще бъде както обикновено Общинска библиотека „Стоян Дринов“, а часът е 17,30. Организатори на събитието са Община Панагюрище и Общинска библиотека „Стоян Дринов“.

Един увлекателен съвременен роман, преплетен с най-важните моменти от българската история, в търсене на изгубения български дух и начините за възраждането му.

Преди осем хиляди години те имаха писменост, календар и бяха изградили най-справедливата държава в света. Строяха градове от бял камък и крепости с охрана по пътищата. Изповядваха една вяра – в Слънчевото божество, създало всичко живо. Подчиняваха се на един закон – Закона на честта. Владетелят бе мъдрец и посветен в тайното знание. Хората работеха за общото благо. Всеки роб, стъпил на земята им, ставаше свободен човек. И другите народи доброволно се присъединяваха към тях и приемаха името им. Зовяха се БЪЛГАРИ.
Една успяла съвременна жена тръгва сама на Изток, за да намери себе си и своето предназначение. Пътешествайки през различни държави и срещайки се с необикновени хора, тя осъзнава, че всъщност търси изгубения през вековете Български дух. Сънищата и знаците я водят към Боян Мага, духовното наследство на богомилите и най-важните моменти в българската история, довели до упадъка ни на народ. Тя научава много тайни и открива къде е заключен този дух. За да бъде освободен, някой трябва да се пожертва за народа си… На страниците на книгата оживяват знакови личности от дълбока древност до наши дни. Кои сме ние? Откъде идваме и накъде отиваме? Какво е мястото ни в глобалните политически игри? Как един човек и един народ могат да променят съдбата си? Каква е тайната на здравето и щастието и още много други въпроси намират отговор в тази пробуждаща Духа книга. Тя ни напомня, че родовата памет не умира. От нас зависи да събудим силата и доблестта на предците и да сътворим новото българско възраждане! В този разтърсващ роман са предсказани събития, които вече се случват и такива, които тепърва предстоят. Финалът е силен и положителен, защото светът е устроен така, че Светлината накрая винаги надделява над мрака.

Авторката Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия „Иван Гюзелев“ в гр. Габрово и ВИНС „Димитър Благоев“ в гр. Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми във Варна и София. През този период пламва желанието и за духовни знания. Прочита много мъдри книги и трупа жизнен опит, който през 2011 година решава да предаде на другите чрез един увличащ и изпълнен със сериозни знания роман. Книгата е писана в продължение на пет години и редактирана още две. Авторката не бърза да я завърши, а следва знаците и подсказките в живота си. Пишейки, тя осъзнава, че мечтае за възраждането на българския дух.

Тази книга не се роди случайно. Тя беше написана, за да даде на хората всичко, което можех да им дам…“ – казва самата авторка.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.