Община Панагюрище отбеляза Международния ден на възрастните хора

Днес, 1 октомври, отбелязваме Международния ден на възрастните хора. Денят има за цел да се повиши информираността относно проблемите на възрастните хора, да се отдаде почит и уважение и да се оцени приноса на възрастните хора към обществото.

Времето, в което живеем, поставя всички ни пред сложна ситуация. Пандемията от COVID-19 е актуалното доказателство. Въпреки това, ние вярваме, че заедно, с подкрепа и грижа едни към други, ще се справим.

Photo by Matthias Zomer on Pexels.com

Община Панагюрище води активна социална политика като разширява и надгражда непрекъснато услугите, които предоставя на възрастните хора за подобряване на благосъстоянието им и повишаване качеството на живот. Целите, които Община Панагюрище следва последователно и неотклонно са реализиране на активни политики в полза на местните общности, чрез непрекъснато увеличаване на възможностите за дългосрочен просперитет на хората в родния край.

През настоящата година Община Панагюрище разшири обхвата на потребителите на социални услуги на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария. Домашен социален патронаж извършва доставки по домовете на храна, лекарства, съдейства при заплащане на електрическа енергия, вода, телефон, като извършва и други услуги на възрастни хора и хора с увреждания. Телефоните за връзка с Домашен социален патронаж са 0886 609 444 – ръководител звено „Домашен социален патронаж“ и 0885 733 731 – социален работник в Домашен социален патронаж.

Днес 110 възрастни хора от община Панагюрище ще получат пакети с хранителни продукти, лични предпазни средства и дезинфекционни препарати, дарени от „Асарел-Медет“ АД и доставени до домовете им от екипа на Домашен социален патронаж. До всички клубове за пенсионери и лица с увреждания са изпратени поздравителни адреси. Празнична програма и празничен обяд зарадваха зарадват потребителите на ДЦПЛУ „Св. Св. Козма и Дамян“.

Всички имаме близки и познати възрастни хора. Можем днес и не само днес, да бъдем съпричастни към нуждите им – да споделим добри думи, да окажем подкрепа за дейности от бита.

„Пожелаваме най-доброто, което заслужават – здраве, уважение, спокоен и достоен живот!“, заявяват от Община Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.