Походът на книгите 2021 в ДГ „Пролет“ завърши с вълнуващо пътешествие в Библиотеката

Походът на книгите 2021 в ДГ „Пролет“ завърши с вълнуващо пътешествие в царството на книгите – Общинска библиотека „Стоян Дринов“ на 4 октомври. Екипът на библиотеката посрещна децата от група „Слънце“ и група „Пчеличка“ много радушно и им предостави за разглеждане и опознаване на детския отдел и читалнята. Главният библиотекар, г-н Стефан Рапонджиев, въведе малките палавници във вълшебния свят на книгите чрез артистично прочитане и анализиране на приказката „Новите дрехи на царя“ и чрез досега с изключително ценни стари книги: Старият и Новият завет – с позлатени страници, старопечатно издание от 1857 година и списание, издадено през 1921 по случай 24 май. Необичайната творческа среща е адресирана към чувствата, въображението и развитието на интелекта на децата.

Десетото юбилейно издание на националната кампания за насърчаване на четенето се отбеляза от екипа на ДГ с подарени на библиотеката книги, предоставени от Директора, г-жа Марияна Илиева. Във всички групи се отправят послания за книгите и четенето от най-ранна детска възраст чрез въвеждането на подрастващите в музикални и вълшебни приказни светове.

„Това отрано ако се прави, създава у децата интерес към езика, към четенето, към книгите, към опознаването на света“, подчертава авторката на детски книги Калина Златина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.