До всички отлични домакини!

Момичета, обръщаме се към вас с предложение да дадете рецепти на свои любими ястия. То вече май всичко е изписано – в книги, фейс и къде ли не. Има и много неточни и случайни рецепти, има случаи когато стари рецепти, които знаем от бабите си, ни ги представят като нещо уникално и авангардно … Но ние си знаем цената.

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

На първо време ще е много любопитно да обменим опит по рецепти, които цяла България знае като панагюрски. Например „Яйца по панагюрски“. Не се чудете, а ни пишете, защото където и да отидеш из страната, а и в Панагюрище, във всяко меню има това ястие и то сред най-любимите, но всеки ти го прави по различен начин. Един слага кисело мляко, друг – много кисело мляко, трети без кисело мляко. Някъде има сирене отгоре, другаде сиренето е отдолу. Има заливка с масло и червен пипер, но и с чорбата от пушираните яйца или без нея.

Много ми се ще да уеднаквим, ако е възможно, тази знакова панагюрска рецепта. Или просто да дадем вариантите й.

Ако решите да ни пишете, нека е с подробности. Всяка домакиня знае, че тайната е в дребните детайли и в дозата.

Пишете ни на електронните пощи: 2001vreme2001@gmail.com, vesivel@abv.bg или просто ни се обадете на дадените във вестника телефони.

Предложете и други рецепти. Например за панагюрската луканка (дето сега е марка на производител в Търново), за панагюрски тутманик, пита, баница, шарена сол, лютеница и още, и още.

Знаете ли как се прави Панагюрска луканка

Рецептите на признати майстори събра Радка Ангелова Всяка година преди Коледните празници къщите на Панагюрище са окичени с пръти с увиснали луканки, носи се приятния мирис на прясна скара, а с нея – на зима и покой. И дано да […]

Оценяване:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.