Носителката на Дриновската стипендия – Диана Алексова с благодарствено писмо към Общината и „Асарел-Медет“

Носителката на Дриновската стипендия – Диана Дойчева Алексова, изрази своята благодарност към Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД в благодарствено писмо:

”Макар и отдалече искам да поздравя гражданите на община Панагюрище на този така важен за града празник. Пожелавам на всички ни здраве, сили и нестихващ стремеж към покоряване на нови върхове, особено на учащите се!
Искам да изразя своите сърдечни благодарности към Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД за учредената стипендия за студенти в чужбина, която представлява огромна помощ за нас. Смятам, че инвестицията в образованието е инвестиция в бъдещето на всички ни. Затова не трябва да забравяме значението на такива организации.
Благодаря на членовете на комисията за това, че за определили мен за носител на стипендията тази година! За мен това значи, че старанието и усилията ми биват оценени и поощрени и ще продължа в същия дух напред. Тази награда отбелязва последния етап от обучението ми в степен магистър, тъй като пролетта ще започна работа по магистърската си теза и определено ще ме накара да се почувствам по-сигурна през предстоящия период.
Огромно БЛАГОДАРЯ!“

Припомняме, че вчера (20 октомври), в Панагюрище отбелязваме 183 години от рождението на бележития учен професор Марин Дринов. Това е и денят, в който всяка година се връчва учредената на негово име стипендия.

Диана Дойчева Алексова – студентка в Техническия университет, гр. Грац – Австрия. Младата панагюрка получава стипендията за втори път.

Дриновската стипендия се връчва от 2009 г., като е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“АД по повод 170-ата годишнина от рождението на бележития българин. Със стипендията се насърчават изявени студенти от Панагюрище, които се обучават в чужбина. Размерът ѝ е 2000 евро, а средствата се осигуряват от „Асарел-Медет“АД по силата на ежегоден дарителски договор с Община Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.