„Чада на балкана“ – последният филм-рецитал на актьора Георги Радомиров (видео)

Честит празник на народните будители! Един истински Будител рецитира вечните стихове на Вазов, припомня ни думи от най-българската книга – „Записките“ на Захари Стоянов. Колко огън и колко плам има в този филм – рецитал! Точно толкова, колкото носеше в душата си уважавания и обичан актьор Георги Радомиров. Да си Будител, значи да имаш огромно сърце, с което да озаряваш Пътя на другите. Да сочиш грешките им, да им даваш кураж, да вярваш, че всичко си струва, че всичко има смисъл. Да се бунтуваш срещу всяка неправда, да търсиш, да вдъхновяваш, да твориш. Благодарим ти, Жоро! Благодарим и на Ивана, която ни позволи да излъчим този прекрасен филм – послание, с който ти ни завеща никога да не забравяме кои сме! Честит празник, будители!

Навръх празника на народните будители – 1 ноември, ви представяме „Чада на балкана“ – последният филм-рецитал на актьора Георги Радомиров.

Екипът на „Време“ отправя специални благодарности към дъщерята на Георги Радомиров – Ивана Радомирова, която даде съгласието си да покажем филма на вас – нашите читатели по повод днешния празник.

Филмът-рецитал ,,Чада на Балкана“ е посветен на Деня на народните будители и подвига на нашите предци в Априлската епопея и Освобождението на България.   Със силата на поезията на Иван Вазов и перото на Захари Стоянов филмът изпраща непреходни послания за извисяването на българския дух в стремлението към свободата на Отечеството. Автентичните художествени текстове са изпълнени от актьора Жоро Радомиров с жар, професионален артистизъм и вдъхновение от величието на националните ни герои и българското слово

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.