„Асарел-Медет“ участва във второто виртуално издание на „Гордея се с труда на моите родители“

По пътя на медта, заедно с деца на работещи в „Асарел-Медет“, се разходиха участниците и зрителите в рамките на инициативата на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Гордея се с труда на моите родители“.

На 1 ноември, Деня на народните будители, девет водещи в своите сфери компании отвориха вратите си виртуално за над 400 зрители на живо, за да представят 23 професии, ключови за минния, банковия, софтуерния, логистичния и енергийния сектор.

Повече от успешно бе участието на „Асарел-Медет“ в рамките на инициативата.

Дейността на дружеството ни беше представена в кратка видео визитка, а на сериозните въпроси на децата, интересни отговори дадоха самите родители, баби, дядовци и специалисти в съответните области.

Зрителите разбраха отговорите на много детски въпроси, сред които: „Колко е голям рудникът“ и „Думата „мед“ от пчелния кошер ли произлиза?“ в специално подготвено видео, заредено с емоции и детски усмивки.

„Децата ни са важни! Независимо от всичко, компаниите продължават да отварят врати и виртуални стаи, за да се срещат с младите хора и да им разказват за своите професии. Каквито и професии да изберете, грижете се за планетата, бъдете полезни и щастливи!”, отправиха послание организаторите от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН.

„Гордея се с труда на моите родители“ е проект, който стартира през 2012 г. и се провежда ежегодно. Целта му децата да се запознаят с ценността на труда и значимостта на всеки отделен човек за компанията, в която работи. „Асарел-Медет“ е част от инициативата от 2013 г.

Различните професии се представят по увлекателен начин, а видеата остават на разположение за всеки, който иска да запознае децата си по-късно с тях. Представянията са по насоки, разработени съвместно с Фондация на бизнеса за образованието. До момента в проекта са участвали над 20 компании в 19 града в страната и са били представени повече от 100 професии от различни сектори на икономиката.

Това бе първото събитие от емблематичните два форума за младежко кариерно ориентиране на Българската мрежа на глобалния договор на ООН – „Гордея с труда на моите родители“ и „Базар на професиите“. В края на месеца, на 26 и 27 ноември, седмият „Базар на професиите“ ще затвърди позицията си на най-голямото публично изложение за представяне пред ученици на професии от компании и професионалисти отново с участието на „Асарел-Медет“.

Хибридният формат на събитието, комбиниращ възможност за виртуални разходки, стрийминг и присъствие на живо, отново ще даде възможност на деца и младежи да се запознаят с широка палитра от професии и перспективи за реализация. Участието в двете събития е израз на обществено полезната и визионерска роля на бизнеса, който се грижи не само за собственото си бъдеще, но и създава условия за удовлетворяваща реализация на младите хора.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.