С реми завърши последната партията от 5-ти кръг на общинското по шахмат. Бе даден старт на 6-ти

Днес, 6 ноември, с реми завърши последната партия от 5 кръг на Общинското първенство по шахмат в Панагюрище. Тя бе между Денислава Мехтерова Мехтерова и Янко Узунов.

Веднага след това бе изтеглен жребият за 6-ти кръг, който започна веднага с победа на Гинка Юрукова срещу Николай Шишков.

В 6-ти кръг в спор за победата ще се изправят Христо Костурков и Георги Гергинеков. От предходните срещи личи, че Костурков явно не е във форма, и дали Гергинеков ще успее да го победи и да спори за първото място с Юрукова, ще е загадката в този кръг.

Други противникови двойки, които бяха изтеглени са Десислав Данков – Иван Шопов, Любомир Стефанов – Георги Чалъков, Димитър Немски – Петьо Караджов – тук ще пада борба между съотборниците, които в някогашния звезден отбор на Панагюрище оставиха следа на 17-тото РОПЮ провело се от 4 до 10 април 1986 година в Златни пясъци х. Палма. От тогавашния отбор в сегашния турнир участва и Костурков. Другите съотборници от някогашния тип – Георги Тошев (работи в и живее в София) и Димитър Перчев (живее в Лондон) и няма как да се включат в турнира освен, ако не се провеждаше онлайн.

Друга противникова двойка в 6-ти кръг е Лука Стефанов – Захариев. Тук прогнозата е Захариев да спечели, още повече че загубите при него станаха от неволни грешки. Стефанов играе много бързо и това му пречи да се съсредоточи при по-бавна игра от противника.

Останалите двойки са Гагов – Мехтерова и Цанков – Узунов, а Стайков ще почива в този кръг.

При победа на Костурков в този кръг, Гинка Юрукова ще стане недостижима и така за първи път общински турнирен шахматен първенец ще е жена.

Явно форматът, в който се провежда първенството не е напълно удачен, но предвид ковид обстановка, в която се провежда стремежът е да се избегне всяко струпване на хора. През следващата година, в зависимост от ситуацията с ковид 19 ще се определи друг начин на провеждане. Засега е обсъждано провеждането на коледен турнир само с местни състезатели, както и да се покани голям шахматен майстор за изнасяне на сеанс.

Следете развоя на Общинското първенство по шахмат на нашия сайт.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.