Генка Шикерова в журито за „Човек на годината“

За поредна година Генка Шикерова е член на журито в кампанията „Човек на годината“. Тя самата бе номинирана и избрана за носител на това звание за 2019 г., но отказа да приеме наградата в знак на протест срещу проблема със свободата на словото в България.

Генка има повече от 10 професионални награди, сред които голяма награда за разследващата журналистика „Радостина Константинова“ (2020), три пъти на фондация „Валя Крушкина“, два пъти на наградата „Достойните българи“. Автор е на десетки интервюта, репортажи, разследвания и документални филми. Защити диплома за В момента е журналист на свободна практика.

Номинационният период за правозащитните награди на България „Човек на годината“ за 2021 г. е на 15 ноември 2021 г. Всеки може да номинира свой фаворит – хора или организациите, които най-активно са работили за правата на човека, правата на животните и опазването на природата в България през последната година. Учредител и организатор на наградите за четиринадесета поредна година е Българският хелзинкски комитет (БХК). 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.