Пчеларите от „Акация“ с поредна инициатива по довършителните работи на параклиса св. Харалампий и св. Прокопий

Денят е 07.11.2021 г., неделя. Времето на местността св. Харалампий е мрачно и негостоприемно, облаците  са надвиснали над хълма и мъглата го е обзела. Това не пречи на настроението и ентусиазма на пчеларите от общинско пчеларско сдружение АКАЦИЯ Панагюрище, участващи за пореден път в организираната от ръководството на сдружението бригада по довършителните работи на параклиса св. Харалампий и св. Прокопий, магерницата и ландшафтното оформление на терена около тях.

Със задоволство можем да отчетем свършената хубава работа:

  • Възстанови се отчупената част на кръста, за който преданието е, че съществува от преди съществуването на гр. Панагюрище;
  • Оформиха се пътеките до параклиса, кръста и магерницата. Подравни се отчасти терена. Към бригадата се присъединиха и група туристи от ТД Бунай, за което им благодарим;

Много са проведените бригади и участниците в тях през годините на строителството. Постоянни участниците са Иван Иванов от с. Белица, Никола Байряков, Цанко Парпулов,  Иван Пъков, Гошо Лютаков, Стоимен Чуклев, Гошо Пандуров, Стоян Бътовски, Илия Чолаков, Гошо Гечев, Пламен Метанов, Никола Вангелов, Валентин Найденов, Иван Дудеков, Велко Кацарев и др.

След свършената ползотворна работа от бригадата участниците продължиха разговорите по предстоящите задачи в магерницата  на чашка ракийка, винце с мезе и сладки приказки.

А те, довършителните работи не са малко, но ще се справим. Обектът ще бъде завършен. За съхранение на християнската вяра и историческата памет, за възпитание на поколението  в любов към отечеството, природата и пчелите!

        Благодарим Ви колеги за всеотдайния и съзнателен труд!

       От ръководството на общинско пчеларско сдружение АКАЦИЯ, гр. Панагюрище

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.