Изигра се първата партия от последния кръг на общинското по шахмат

Тази вечер, 15 ноември, се изигра първата партия от последния кръг на Общинското първенство по шахмат в Панагюрище. Опоненти в нея бяха Десислав Данков и Христо Костурков.

За първи ход Данков изигра Е4, на което явно неконцентрирания Костурков отговори с любимото му С5. Така започнаха малко странен вариант на Сицилианска защита. Явно, очаквайки белите да допуснат грешка на 12-ти ход, Костурков изигра слабия ход d6 вместо силният d5, който в последствие му помогна да спечели кон срещу, което Данков получи темпо за атака по царския фланг, която с рутина на база опит беше отбита от Костурков. Той на свой ред нанесе контраатака, с което спечели и партията.

След партията Костурков призна, че е играл унесен с мисълта за курсов проект и реферат, както и в предстоящи лабораторни упражнения с нов непознат софтуер, който му предстои да изучи в следващите 3-4 дни.

Последният кръг ще определи и победителите в общинското първенство, които биха представяли отбора на Панагюрище при участие в официални срещи по дъски. За сега Гинка Юрукова е фаворит да играе на първа дъска. Но трябва да го заслужи срещу Гергинеков.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.