Емилиан Венчев става шеф на Съда в Панагюрище

Новият председател на Районен съд-Панагюрище се нарича Емилиан Венчев. Той е избран от Висшия съдебен съвет с 9 гласа „За“ и 2 гласа „Против“.

Съдия Венчев е бивш следовател в Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пазарджик. Положителни становища за него са дали 14 съдии от Районен съд – Пазарджик и Районен съд – Панагюрище, подкрепа са заявили още двама.

Емилиан Венчев има над 16 години юридически стаж. Кариерата му започва през 2005 г. като следовател в Окръжен следствен отдел – Пазарджик, където е до 2009 г. След това е следовател в Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Цветинка Пашкунова, Олга Керелска и Атанаска Дишева – членове на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, са поискали мнението му за натовареността на съдиите в Панагюрище, спецификата на гражданските производства и предизвикателството на административните дейности, които му предстоят. Обсъдена е реформата на съдебната карта и е мястото на Районен съд – Панагюрище в нея. Подкрепа към кандидатурата е заявил и Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, с мотив притежавания професионален опит на кандидата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.