Дриновци с достойно представяне в турнира „Математика без граници“

Завърши есенният кръг на турнира „Математика без граници“. И тази година учениците от ОУ „Проф. Марин Дринов“ не пропуснаха да премерят сили със своите връстници в него. В есенния кръг се включиха 25 ученици от 2 до 4 клас на панагюрското училище и всички се представиха достойно.

В този кръг на турнира участваха над 18 200 ученици от 23 страни: Австралия, Азербайджан, Армения, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Турция, Узбекистан, Филипините, Хонг Конг и Черна гора.

Златен медал завоюва Виктория Дудова от 2а клас. С бронзови медали са отличени Зара Влайкова от 2а клас, Лея Топалова от 2а клас, Христина Георгиева от 2а клас и Йоан Кънев от 3б клас.

Ръководители на медалистите са дриновските преподаватели Павлинка Обретенова и Нели Крайчева.

Много деца смятат, че математиката е скучен предмет, но се оказва, че не е така, стига тя да бъде предоставена в по-атрактивна форма. Състезанията са един от начините децата да станат малки откриватели, да разберат, че математиката е тази, която ги прави конкурентноспособни в този свят. Те отдавна вече не смятат, че тази наука е толкова абстрактна и недостъпна.

„Пожелаваме им успех и в зимния кръг, който ще се проведе от 24 януари до 6 февруари 2022 година“, заявяват учителите на малките математици.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.