Встъпителна пресконференция на проекта за ремонт на сградата на Полицията и Пожарната (видео)

На 20 декември в камерната зала на Театъра Дом-паметник се проведе встъпителна пресконференция по проект „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление „Полиция“ – Панагюрище и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Участници в събитието бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, комисар Ангел Ангелов – директор на РДПБЗН-Пазарджик, старши комисар Петко Шотлеков – директор на областна дирекция на МВР, медии и гости.

Ръководителят на проекта Мария Станкова представи заложените цели и очакваните резултати от проекта по отделни точки.

„Това според мен е исторически момент за сградите на Пожарната и Полицията в Панагюрище. Проектът ще преобрази в огромна степен условията на труд, а от там и услугите, които даваме на гражданите на община Панагюрище. Големият принос за осъществяването на проекта е на Община Панагюрище, за което аз от името на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и от лично от свое име, както и от името на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, изказвам огромната си благодарност, за това, че проектът е факт. Вярвам, че колегите ще оценят това преобразяване на сградния фонд“, каза старши комисар Шотлеков.

Проект „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление „Полиция“ – Панагюрище и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001 – 1.039-0005 – С01/02.09.2020 г.

Общата стойност на проекта е 700 372,40 лева, от които:
– Европейски фонд за регионално развитие – 595 316,54 лева;
– Национално финансиране – 105 055,86 лева.

Начало на проекта: 02.09.2020 г., а краят му е на: 02.09.2022 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.