Коледната магия, започнала със запалването на светлините в ДГ „Пролет“, озари дните преди светлите празници

Децата и екипът на детската градина вярват в чудесата и ги откриват в добрите истории, разказани от Стефан Рапонджиев по време на вълнуващата среща „Коледни вълшебства в приказния свят“. Малките палавници, завладени от Коледния дух и от артистичността на госта, откликват емоционално при представянето на Коледните вълшебни приказки. Очаровани и щастливи, те възприемат ентусиазирано литературните произведения и красивите въздействащи илюстрации. С изпълнени от радост и щедрост сърца даряват издания за детския отдел на книжното царство – Общинската библиотека. Децата поднасят благодарност за незабравимите празнични мигове, вдъхновени от музикалния съпровод на Марияна Илиева, Директор на ДГ.

В Коледните творителници в групите с бъдещи ученици кипи активна дейност, заредена с креативна енергия и настроение.

Благотворителната инициатива „Доброто започва от нас! Доброто се ражда всеки миг, всеки час!“ продължава традицията за проява на обич и съпричастност, като обединява сърцата на екипа на ДГ и родителите. Чрез добротворчеството и щедростта  се сбъдва Коледно вълшебство за децата и възрастните в Център „Дъга” и ЦОП „Зора”. Сладката красива изненада стопля сърцата на пребиваващите с внимание и надежда за повече обич и взаимно уважение! Получените от тях усмивки на благодарност и чудесни подаръци с Коледни послания  изпълват всички дарители с удовлетворение и радост.

Магията на коледните вълшебства съществува и в ДГ „Пролет“ я пазят, за да я има! Вълшебствата се случват, само ако вярваме в тях като децата! Коледа е мечтание, радостно очакване, искри в очите, доброта в сърцата. Мечтите на децата са приказни. На празника „Приказна шейна литнала в снега, Дядо Коледа при нас пристигна!“  всяко дете е щастливо, защото прегръща една своя мечта!

Бъдещите първокласници от четвърта група „Слънце“ и екипа на ДГ „Пролет“ са озарени  от светлината на Коледната магия  при получаването на подаръци със съкровени послания за светлия празник от учениците и ръководството на ОУ „20 април“и от  прекрасната празнична изненада, поднесена от представители на СУ „Нешо Бончев“ .

Дългогодишното творческо взаимодействие между детската градина и двете образователни институции е наситено с радостни преживявания, професионализъм и вдъхновение.

„Вярваме, че и в дните бъдни – през идващата 2022 година, сътрудничеството ни ще бъде активно и ползотворно.“, сподели Директорът на ДГ „Пролет“, Марияна Илиева, и пожела светлите Рождественски празници да донесат здраве, радост и благослов.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.