Серия от доброволчески акции организираха доброволците от БЧК – Панагюрище

Общинската организация на БЧК – Панагюрище организира серия от добри дела, с които зарадва хора и деца в неравностойно положение. Доброволците подготвиха традиционния Коледен базар и реализираха финансово постъпление от него в размер на 4 345,50 лв. Това са средства, които ще осигурят ресурс за предстоящите инициативи и проекти, свързани с деца в неравностойно положение.

Панагюрските доброволци от БМЧК участваха в коледното тържество на „Майкро Оптикс Юръп“ със щанд с изработени от тях сувенири, с което бе подпомогнато набирането на тези средства.

Благодарение на спонсори, членовете на БЧК – Панагюрище, подготвиха, раздадоха и зарадваха 55 възрастни, лежащо-болни и самотни стари хора в града с хранителни пакети. За всеки един от тях беше важна не толкова храната, а човещината и жеста, че не са забравени и някой мисли за тях.

Учениците и педагогическият екип на ОУ ”20-ти Април” и тази година се включиха в коледната инициатива на БЧК за подпомагане на социално слаби и възрастни хора. 36 пакета и 2 кашона храни бяха предадени на организацията и раздадени на възрастни и лежащо болни от с. Поибрене.

На деца от града бяха раздадени 50 пакета с подаръци от техни връстници от Германия, чрез Немския червен кръст и БЧК.

„Благодарим на хората с големи сърца – нашите спонсори! Благодарим на доброволците, които цял месец се трудеха всеки ден и вплетоха топлина, красота и обич във всяко нещо, което създадоха! Благодарим на кмета на с. Бъта – г-н Георги Александров и кмета на с. Поибрене – г-н Иван Пандуров за осигуряването на дряновите клонки за изработката на прекрасните сурвачки. Благодарим на младите доброволци от БМЧК, които бяха нашето лице и символът на Коледния дух!“, казват членовете на БЧК – Панагюрище.

„Весели и щастливи Новогодишни празници от екипа на БЧК-Панагюрище! Бъдете здрави и благословени. Правете добро, не е трудно-заразно е!“, пожелават панагюрските доброволци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.