Панагюрище с успокоителни данни за заболеваемостта. Стрелча е проблемна

В края на 2021 година ИД Директорът на РЗИ – Пазарджик разпространи информация за нивото на заболеваемост в областта, изчислено спрямо 100 000 души население. Според тези данни областта през последния 14-дневен период е извън червената зона Това означава, че учениците могат да посещават училище без да се правят сутрешни тестове.

За община Панагюрище заболеваемостта е 150,29 души на 100 000. По-високо е нивото в Стрелча обаче – 379,04 души. По този показател съседната община е на второ място в област, след Пещера. Най-ниска е заболеваемостта в община Сърница – 64,35 и община Брацигово – 71,86. В община Пазарджик е 225,37.

Почти успокоителни за нашата община са числата, след като преживяхме два периода на максимална натовареност и бяхме идентифицирани като клъстер на заболеваемост. Дано тази тенденция продължи, което не значи, че трябва да се отпускаме и да решим, е това е краят на пандемията. За жалост нямаме данни за нивото на ваксиниране в общината, а това е най-важното на този етап, казват всички авторитетни и официални източници.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.