„Лайънс клуб“ награди участниците в конкурса „Плакат на мира“

На 17 декември „Лайънс клуб“ награди всички панагюрски участници в Международния конкурс „Плакат на мира“.

В този творчески конкурс „Лайънс клуб“ – Панагюрище се включва за поредна година. За участие в конкурса бяха постъпили 18 рисунки на малки художници от ОУ “Двайсти април“, ОУ “Проф. Марин Дринов“ и СУ “Нешо Бончев“. Пет от творбите бяха изпратени за участие в националния кръг на международния конкурса.

По време на церемонията, президентът на благотворителната организация Мария Бензарова благодари на участниците за вложеното в творбите старание и оригиналност, на техните учители за проявената активност. Награди получиха и преподавателите на малките художници, мотивирали ги да се включат в надпреварата – Петя Караджова, Пепа Машева и Стефан Дошков.

За конкурса
За последните 34 години клубовете на Лайънс по целия свят гордо спонсорират Международния конкурс „Плакат на мира“. Годишно в него участват около 600 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 80 страни, включително и България. Този конкурс за изкуство за деца насърчава младите хора по света да изразят своите виждания за мира и доброто. Темата за 2021-2022 година беше: „Всички сме свързани” (We Are All Connected). Докато преодоляваме новите предизвикателства, породени от безпрецедентна глобална пандемия, ние се радваме и ценим нещата, които ни поддържат свързани – един с друг, с нашите общности, всички заедно по света. Младите хора трябваше да си представят, изследват и визуално изразят тези връзки.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.