„Оптикс“ АД откри в Пловдив нов производствено-развоен център (видео, снимки)

Мениджърският състав спази фирмената традицията и на 5-ти февруари 2022 г. официално откри нов производствено-развоен център на територията на Югоизточна промишлена зона „Тракия“ – гр. Пловдив.

Лентата официално прерязаха изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Сред гостите на събитието беше и кметът на община Панагюрище Никола Белишки, както и представители на бизнеса от нашата община.

С инвестицията в размер на 10 млн. лв.,включваща изграждане на функционална производствено-административна  сграда с обща площ 4000 кв.м. и специализирано високотехнологично оборудване, ОПТИКС реализира дългосрочнo поставената си цел ежегодно да добавя стойност в производствения и развойния капацитет на компанията.

Новият център в гр. Пловдив ще създава условия и възможност за надграждане на постигнатото високо ниво на компетентност в производството на крайни продукти. В обособената за производството част вече функционира цех за насищане на печатни платки и производство на електронни възли, който обезпечава потребностите на фирмата. Цехът е високотехнологично оборудван, разполага с автоматичен склад и изпитвателна лаборатория за електрически измервания. Офисната част на инженерно-технически състав е съобразена с условията за успешно реализиране на развойната дейност.

Новата инвестиция позиционира стабилно „ОПТИКС“ АД в региона, създавайки условия за нови работни места за специалисти и инженери в областта на развойната дейност. За своята 23-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение и продължава да бъде предпочитан партньор в повече от 45 страни по света.

Още по темата очаквайте в нови брой на вестник „Време“.

Реклами
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.