960 000 лева дарения от Фондация „Л. Цоцорков“ за година

До 68 118 българи са стигнали посланията на Фондация „Лъчезар Цоцорков“ през 2021 г., четем в обявените резултати от дейността на формацията. Екипът е подкрепил 33 проекта в 54 селища на страната. Те са в изключително разнообразни сфери, но акценти са културата, подкрепа и закрила на децата, развитие на образованието, подкрепа на хора в неравностойно положение. За инициативи за закрила на деца например Фондацията е дарила над 59 000 лева. Общо даренията само за година възлизат на 960 000 лева.

Сред подкрепените културни обекти са Хаджидимитровата къща, която бе ремонтирана и обновена, както е паметника на Иван Балтов в Стрелча. Специален акцент в тази област са сценичните и визуалните изкуства, киното и литературата.

За дарителската си дейност Фондацията е удостоена с наградата за спомоществовател “Снежана Янева” от Фондация “Глобални библиотеки”, с грамота от Български дарителски форум и е избрана за член на УС на Български дарителски форум с тригодишен мандат.

Припомняме, че в Управителния съвет на Фондацията са Димитър Цоцорков, заедно със сестра си Велислава и майка си Атанаска Цоцоркова.

Семейната Фондация „Лъчезар Цоцорков“, основана през 2019 г., Основната й цел е да допринася за благополучието на българското общество, чрез подкрепа за културата и развитие на талантите, насърчаване на иновациите и постиженията в образованието и здравеопазването, както и чрез подпомагане на деца в неравностойно положение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.