Набират се допълнителни общински проекти за отпадъци по ОПОС

В резултат на анализ са констатирани свободни средства по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС). За да не се допусне загубата им, НСОРБ оказва съдействие на Управляващия орган на Програмата, за проучване готовността на общините за изпълнение на допълнителни мерки и дейности.

Photo by SHVETS production on Pexels.com

Допълнителните общински мерки и дейности, които могат да се финансират с остатъчния по ОПОС ресурс, са в  4 направления. Общите задължителни условия към тях, са:

  1. Да бъдат завършени/ изцяло осъществени и разплатени (въведени в експлоатация, направени доставки и др.), не по-късно от 31.12.2023 г. При невъзможност за това, поемане на ангажимент от общината за довършване на инвестицията със собствени средства;
  2. Наличие на проектна готовност към момента на кандидатстване по ОПОС- финализирано и/ или съгласувано техническо /работно проектиране, обявени обществени поръчки и/ или сключени договори с изпълнители по реда на чл. 114 от Закона за обществените поръчки;
  3. Принос на инвестицията към постигането на цели, заложени в стратегически и/ или нормативни документи -Националния план за управление на отпадъците, общинска/регионална програма за управление на отпадъците или др.
Реклами
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.