Гинка Юрукова спечели международния шахматен онлайн турнир DIGI CUP

Шахматистката на ШК „Оборище“ Гинка Юрукова завоюва нова голяма победа в международен турнир. Тази неделя, 13 февруари, нашата шахматистка спечели първото място в международния шахматен онлайн турнир DIGI CUP.

В полуфиналa, след оспорвана игра, Гинка Юрукова елиминира София Воробьова с резултат 12-8, а състезателят от Индия победи сръбския участник с 12,5-6,5. Етапът беше предаван на живо в twitch в канала на Digi Chess.

Реклами

Финалистите се изправиха един срещу друг в неделя (13.02.2022) от 19:00 ч. Гинка Юрукова водеше в резултата от самото начало и успя да реализира почти всички позиции, които получи по време на игра.

В турнира участваха специално поканени състезатели, представители на различни страни: Говинда Вишмакарма (Индия), София Воробьова (Русия), Деян Зуевич (Сърбия) и Гинка Юрукова (България).

DIGI CUP е международен шахматен онлайн турнир, който се сега се проведе в 2 етапа – полуфинал и финал с контроли за игра 10+0, 3+0, 1+0.

От ЦСКА са отправили питане, с искане да картотекират Гинка Юрукова в техния отбор, но тя е отказала категорично, което ѝ прави чест, че избира да се развива в панагюрския си тим, като по този начин работи и за развитието на шахмата в общината ни. Вярваме, че на Гинка предстоят още много победи на черно-бялата дъска.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.