В МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе внедрена нова информационна система

В стремежа си към постоянно усъвършенстване на качеството на управление на всички процеси в МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе внедрена иновативна информационна система с възможност за използване на достиженията на изкуствения интелект и обучението на машините. С нея ще бъде възможно извършването на телемедицина в сътрудничество с международни медицински екипи, експресно бързо второ мнение по документи и образни изследвания на пациенти, консултация на чуждестранни пациенти, преди пристигането им за лечение у нас. Медицинският туризъм в „Уни Хоспитал“ ще бъде подсилен чрез дигиталните иновации след успешното акредитиране на болницата по единствената в света система за оценка на качеството за лечение на пациенти от чужбина Global Healthcare Accreditation (GHA).

Изкуственият интелект и MachineLearning ще спомогнат значително за по-бързо поставяне на диагнозата на пациента, прилагане на последните световни достижения при лечението, подджъране на високата квалификация на медицинските екипи.

Реклами

С новата информационна система също така ще бъде възможно да се извършва прецизно планиране на лечебната и административната дейност, щателно документиране и проследяване на всяка терапевтична и оперативна дейност, а най-голямото ѝ предимство е високата ѝ аналитична стойност. Чрез подобни иновативни дигитални решения ръководството на болницата може да бъде по-ефективно във вземането на решения, основани на доказателства, дълбок анализ на BigData и навременно интерпретиране на медико-статистическите показатели. Всяко подобрение в управлението на процесите във всяко едно лечебно заведение е подобрение и в лечението на пациентите и техния достъп до навременна, качествена и цялостна медицинска помощ. А именно това е кредото ни – Всичко за здравето под един покрив.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.