Деня на розовата фланелка отбелязаха училищата в общината

За поредна година училищата в общината отбелязаха Деня на розовата фланелка, днес 23 февруари. По този начин те напомниха, че тормозът в училище е сериозен проблем и ни подканя за равносметка за това дали сме подготвени да реагираме адекватно в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат  розово, за да изразят своята позиция.

Дриновци показаха своята позиция на неприемане на тормоза в училище. Всеки клас се включи с инициативи. Бяха направени тематични кътове. През голямото междучасие  ученици и учители направиха розово сърце, а в небето полетяха розови балони.

През вчерашния ден, в ОУ „Проф. Марин Дринов“ в час на класа с учениците от 3б клас, с класен ръководител г-жа Крайчева и учител ЦДО г-жа Кроснара, бе проведена беседа-игра на тема: „Не на тормоза в училище!“, организирана от г-жа Кокотанекова и г-жа Илиева. Обърнато бе внимание, че е необходимо всеки ден да  бъдем добри и състрадателни, мили и учтиви, обичащи и благородни, да проявяваме разбиране и съчувствие към другия. След проведената игра, участниците получиха картички, изработени от 5а, 6в, 7в и от групата на ЦДО 5 клас, в които бе написано индивидуално послание към всяко дете.

Деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“ отбелязаха и в ОУ „Двайсти април“. С изработени от ученици и учители информационни брошури, пана и др. материали априлци напомниха, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

За поредна година в последната сряда на месец февруари и в ОУ „Свещеник Недельо Иванов” в с. Поибрене директор, родители, ученици и учители отбелязаха заедно Световния ден на розовата фланелка, борещ се против тормоза в училище. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоза и насилието сред учениците.

Във всички класове бе проведена беседа от педагогическия съветник Боянка Врагова и класните ръководители – Маргарита Лангерова, Пенка Зубева, Геновева Дикова, Татяна Патърова и Тодорка Цветанкова. Изготвиха се постери с позитивни послания, а в голямото междучасие бе изиграно традиционно българско хоро от родителите, учениците и учителите.

Образователният медиатор Ася Маринова и педагогическият съветник Боянка Врагова няколко дни подред запознаваха родителите със символа на този ден и посланията, които той носи.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.