Вече се приемат документи по проект „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“

На сайта на Община Панагюрище бяха публикувани нужните за кандидатстване документи по проекта „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“. Припомняме, че миналата седмина, на 28 февруари, се състоя и организираната от Община Панагюрище информационна среща, посветена на одобрената от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES EUROPE) кандидатура на Панагюрище за „Европейски град на спорта“ за 2022 година. На нея присъстваха представители на спортните клубове и образователни институции в общината.

Мисията на Програмата е: Да мотивира и стимулира многообразни публични и частни инициативи в сферата на спорта за подобряване на здравния статус и качеството на живот на хората.

Целта е през 2022 година в община Панагюрище да се реализират многообразни и иновативни спортни събития, базирани на следните основни принципи:

– Популяризиране – извеждане на спорта от спортните зали и демонстрация на спортни дейности на нетрадиционни за спорт места;

– Участие – стимулиране на масово участие и повишаване културата на активност;

– Споделяне – организиране на общностни турнири, състезания и други между различни професионални гилдии и групи по интереси.

На срещата бе обявено и началото на  конкурс за проектни предложения в сферата на спорта в следните направления:

Направление 1: ОБРАЗОВАНИЕ И ИНТЕГРАЦИЯ ЧРЕЗ СПОРТ – Организиране и провеждане на спортни дни/празници и други спортни събития в детски градини, училища, публични институции и фирми.

Направление 2: СОЦИАЛНО ПРИОБЩАВАНЕ ЧРЕЗ СПОРТ – Организиране и провеждане на събития за масов спорт на открито, с цел популяризиране на различни видове спортове и постигане на социални ефекти чрез спорт.

Направление 3: ЗДРАВЕ И ВИСОКО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ЧРЕЗ СПОРТ – Организиране и провеждане на събития, посветени на здравословния и активен начин на живот.

С проектни предложения могат да кандидатстват: спортни клубове, образователни институции, кметства, публични институции, представители на частния и неправителствения сектор и всички заинтересовани страни.

Размерът на финансовата подкрепа от Община Панагюрище за реализирането на един проект е до 2 000 лв.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 15 март 2022 г., до 17:30 часа.

Правила за кандидатстване

Приложение 1 – Формуляр за кандидатстване

Приложение 2 – Формуляр за кандидатстване

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.