Изложба на картини с цветя в месеца на жената „За дамите с любов“

В началото на месец март беше открита онлайн изложба „За дамите с любов“ от художничката Даниела Стойкова. Поводът е красивият и нежен месец на жената – март. Тя е посветена на празника на всички дами „8 март“ и на настъпването на пролетта.

Изложбата  „поднася“ букет с цветя на всички дами под формата на картини с маслени бои. В изложбата ще се насладим на свежи и ярки пролетни картини: натюрморт, цветни букети и абстрактни картини с цветя, които поднасяме в знак на почит към българските жени и най-вече към нашите майки, баби и роднини, които заслужават безкрайно уважение и любов. Изложбата е посветена също така на българските учителки, лекарки, медицински сестри, спортистки и на великите жените от нашето минало и история!

Всяка една картина с маслени бои представя различно цвете по абстрактен или експресивен начин. Акцент в изложбата са картините с лалета, теменужки, кокичета, нарциси, божури, люляци, макове и слънчогледи, а на своята майка – Лилия, художничката поднася букет от лилии „Оранжево настроение“.

Чрез творбите си Д. Стойкова се стреми да зареди хората с позитивна енергия, с ярки цветове и красиви форми. Картините са пъстроцветни, релефни и запомнящи се, създават пролетно настроение и усещането за топлина и хармония. Те се отличават с оригинален и разпознаваем от публиката стил. Всички картини от изложбата са ръчно рисувани чрез пастозна техника с наслояване на боите с шпакла върху платно, което ги прави силно релефни. 

Изложбата може да бъде разгледана онлайн в сайта на галерията: https://dstoykova.com/izlojba-za-damite-s-lubov

За автора: Художникът Даниела Стойкова е от Нова Загора, учи в академия за изкуства АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив. През 2016 г. е приета за член на дружеството на художниците „Арте ад Арона“ и участва в над 14 колективни изложби в няколко града в Италия. Зимата на 2018 г. реализира първата си самостоятелна изложба в гр. Милано. В Италия получава: първа награда от конкурса Food ArtBellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия. Между 2018 – 2022 г. реализира много участия в телевизионни и радиопредавания и в значителни самостоятелни изложби в България. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.